ONZE ZORG
Wij zorgen graag goed voor u met onze medische (creatieve) communicatie & middelen. Het overzicht hieronder is helaas niet helemaal representatief, want wij kunnen slechts een deel van onze mogelijkheden publiceren. Veelal vanwege een gemaakte afspraak met onze klant. Denkt u hierbij aan een dienst (e-learning) of product (artikel), dat verbonden is aan een (betaald) lidmaatschap.

Meer weten?
Op het gebied van medische communicatie hebben wij een breed scala aan mogelijkheden te bieden, waar wij u graag meer over vertellen.

CONGRESVERSLAGEN
Voor verschillende partijen maakten wij afgelopen jaar congresverslagen. Het eindproduct dat wij leverde was zeer uiteenlopend. Voor de ene klant maakte wij een After Movie, voor de andere produceerde wij daarbij ook inhoudelijke video’s met bijdragen van experts, voor toekomstige e-learnings. Ook maakten we verschillende verslagen in woord, begeleid door sfeerbeelden (professionele fotografie) gemaakt op het congres.

INFOGRAPHIC HERSENZIEKTE
Voor de Hersenstichting ontwikkelden wij een 2D-illustratie, waarin het normale brein en het brein met de gevolgen van hersenkneuzing te zien is. De illustratie is gemaakt voor een brochure, die uitleg geeft over dit type letsel. De brochure met de door ons gemaakte illustratie is te bestellen bij de Hersenstichting.

EEN ONLINE PLATFORM VOOR LABORATORIUMSPECIALISTEN
Voor het College van Medisch Immunologen (CMI) ontwikkelden wij een nieuwe website. Wij verzorgden een overzichtelijk en handzaam nieuw ontwerp. Daarnaast ontwikkelden wij deze website, inclusief een afgeschermd deel exclusief voor leden van het CMI en een content management systeem (CMS). Dit laatste maakt het mogelijk de website zelf op eenvoudige wijze bij te houden. Bekijk het resultaat op medischeimmunologie.nl.

ONDERSTEUNING VOOR MS-PATIENTEN
In opdracht van een ander communicatiebureau hebben wij het grootste deel van de inhoudelijke teksten ontwikkeld voor een informatieve website rondom het ziektebeeld MS. Een website die uitsluitend bedoeld is voor patiënten en hen exclusief toegang geeft tot de belangrijke uiteenlopende informatie. Niet alleen aspecten als diagnose en behandeling, maar ook informatie en tips over voeding, leefstijl en seksualiteit maken deel uit van deze informatiebron voor patiënten.

TRAININGSVIDEO TBV HERKENNEN SUBTIEL KENMERK
Voor Sanquin Bloedvoorziening hebben wij een video geproduceerd voor een training, waarin het leren waarnemen van ‘swirl’ centraal staat. De aanwezigheid van dit subtiele fenomeen in een trombocytenconcentraat, staat in nauw verband met de kwaliteit van dit product.
Bekijk op Vimeo een fragment van de informatieve film.

VOICE-OVER VOOR ANIMATIEVIDEO’S
In opdracht van een internationaal farmaceutisch bedrijf hebben wij verschillende Engels gesproken animatievideo’s voorzien van een Nederlandse stem. Op basis van een vertaling van de oorspronkelijk Engelse tekst hebben wij in de studio een Nederlandse voice-over opgenomen en vervolgens in de video gemonteerd.

WEBCAST VOOR ZORGPROFESSIONALS
Voor een nieuw online-platform van een farmaceutisch bedrijf hebben wij een script ontwikkeld voor een rondetafelgesprek, dat bovendien live werd uitgezonden. Later kwam het bovendien beschikbaar als webcast. Zowel live als de webcast belicht een zeer relevant en veelvoorkomende aandoening: allergische rhinitis (waaronder hooikoorts). De aflevering is terug te kijken op het online-platform van het betreffende farmaceutische bedrijf.

WETENSCHAPPELIJKE HOOGTEPUNTEN VERBEELD
In opdracht van de Commissie Medisch Erfgoed van het Erasmus MC hebben wij een tentoonstelling mogen samenstellen. Deze tentoonstelling toont een fragment van de (nog) jonge geschiedenis van deze instelling.
Lees meer.

INNOVATIES & ERVARINGEN UIT DE PRAKTIJK
Voor een nieuw online-platform van een farmaceutisch bedrijf hebben wij zorgprofessionals aan de tand mogen voelen. We interviewden artsen, apothekers en een tandarts over de huidige stand van zaken in de dagelijkse praktijk, en de plek van innovaties hierin. De verschillende portretten, in woord en beeld, zijn gepubliceerd op het online-platform van het betreffende farmaceutische bedrijf.

TRAILER BEELDSLUITER
Voor Beeldsluiter – een product ontwikkeld door en eigendom van Kindermedicijn B.V. – hebben wij een video gemaakt ter promotie van hun innovatieve product: de Beeldsluiter, de begrijpelijke bijsluiter in beeld. Meer informatie over de Beeldsluiter vindt u op https://company.beeldsluiter.nl
Bekijk de door ons ontwikkelde trailer op Vimeo.

DIENSTEN
Inhoudsontwikkeling: tentoonstellingen, webcasts en (online) nascholingen.
Tekstontwikkeling voor medische websites, magazines en promotionele items (marketing): copywriting, medical writing, congresverslagen, ghostwriter, onderzoek gerelateerd.
Fotografie: congresverslag, artsenportret, corporate, concept, metafoor, stockfotografie, beeldredactie.
Video: productie, voice-overs, graphics
Onderzoek: life cycle, literatuuronderzoek, archiefonderzoek en kwalitatief middels interviews, rondetafelgesprekken of online-vragenlijsten.
PRODUCTEN
Beeldmateriaal passend bij medisch onderwerp (fotografie en video)
(Medische) teksten
Wetenschappelijke artikelen
Inhoud voor medisch vakblad
Bedrijfspresentatie
Productpresentatie
Huisstijlen, infographics, animaties
Presentaties (Powerpoint, posters)
Congresverslagen
Protocollen
After movie
Instructievideo
Informatieve videos
Magazines, brochures, leaflets, kaarten
Boekomslagen, proefschriften (opmaak)