Creatief en analytisch op medisch gebied

Marsprine is een creatief bureau gespecialiseerd in het communiceren over medische onderwerpen en zorg. Wij bedenken en verzorgen communicatieve middelen, die over ziekte en gezondheid informeren.

Het beste van twee werelden
Een belangrijk kenmerk van ons bureau is dat wij vaardigheden uit de creatieve communicatiebranche en medische kennis met elkaar verbinden. Deze bundeling van krachten is vaak efficiënter en resulteert in originele en effectieve middelen. Wij informeren graag over medische onderwerpen, maar voelen ons ook comfortabel op het snijvlak van medische wetenschap en kunst.

Woord, beeld, project
Wij onderzoeken en werken met woord én beeld, om de beoogde doelstelling te bereiken. Het ontwikkelen van tekst, beeld of volledig communicatiemiddel, doen wij voor uiteenlopende doelstellingen en doelgroepen: van wachtkamer tot vakblad en van sociale media tot educatie voor uitsluitend artsen.

Voor arts, instelling en consument
Onze opdrachtgevers zijn zorginstellingen, bedrijven, universiteiten, musea, congresbureaus, uitgevers en patiëntenverenigingen.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen verzorgen?

Achtergrond
Marsprine is oorspronkelijk opgericht in 2003, in eerste instantie als ontwerpstudio. De grote belangstelling van Marsprine voor het medische vakgebied leidde in 2010 tot een bureau, gespecialiseerd in medische onderwerpen.
Vreemd genoeg is de naam Marsprine al in 2003 ontstaan en het resultaat van het samenvoegen van delen van de namen van de oprichter en Aspirine (een pijnstillend en koortsverlagend geneesmiddel). De enigszins vereenvoudigde combinatie van deze twee woorden maakte het gemakkelijker, zowel de Nederlandse als Engels uitspraak te hanteren. Dat zou handig zijn, omdat Marsprine in de beginperiode veelal websites, brochures, posters en andere grafische ontwerpen verzorgde voor klanten in het buitenland. Toen Marsprine een bureau werd waarin medisch geschoolde vakmensen en makers samenwerkten aan medische communicatie in de meest brede zin werd Marsprine ‘communication in health+disease’ een feit. Heden is Marsprine een zogenaamd fullservice bureau, waarin nog altijd verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd. Marsprine combineert trends met medische wetenschap en maakt mooie en feitelijke uitingen voor de gezondheidszorg.